Sajam zdrave hrane i zdravog življenja

Zagrebački velesajam najavljuje SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018. Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše.

VITAMIN K2 – pomoć kod osteoporoze i kalcificiranih krvnih žila

K2 vitamin - poboljšaj život

Vitamin K je vitamin topiv u mastima koji ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi i za zdravlje i čvrstoću kostiju. Jedna od najvažnijih komponenti vitamina K je menakion 7, poznat kao MK 7 (vitamin K2). Istraživanja su pokazala kako ta komponenta djeluje obećavajuće kao prevencija, ali i u liječenju nekih bolesti ko što su osteoporoza, kardiovaskularne bolesti, Alzheimer, te karcinom.

Važnost uravnoteženog unosa Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina

Evolucija ishrane - poboljšaj život

Nedostatak Omega 3 masnih kiselina pozitivno korelira s pojavom više od 50 zdravstvenih poremećaja i bolesti uključujući tumore, bolest srca i krvožila, dijabetes, moždani udar i artritis. Degenerativne bolesti «zapadnog» svijeta rastu gotovo linearno s eliminacijom Omega 3 uz povećan udio Omega 6 masnih kiselina u našoj prehrani….

Što su Omega masne kiseline

Što su Omega masne kiseline

Što su zapravo masti? Iako već godinama postoji mit da je potrebno smanjiti konzumaciju masti u prehrani, novija istraživanja pobijaju isto. Masti su neophodne za normalno funkcioniranje organizma i njihove uloge su brojne. Esencijalne masne kiseline su važan dio staničnih membrana, masti poboljšavaju topivost vitamina A,D,E i K, te sudjeluju u regulaciji tjelesne temperature.

Balans Omega 3 i Omega 6 esencijalnih kiselina

Balans Omega 3 i Omega 6 esencijalnih kiselina

U poslednjem stoljeću, izmjene u zapadnjačkoj ishrani su promijenile unos omega 6 masnih kiselina (masti iz mesa i biljnih ulja) u poređenju sa omega 3 masnim kiselinama (masti iz masnih morskih riba).

Copyright © 2021, Poboljšaj Život | Life Improve. Developed by Animat studio.